2/28/2011

di mana kan ku cari ganti?

27/feb/2011
akhirnya..
tamatlah dengan rasmi
JKM 2009/2010 kolej perdana UTM
selepas termeterai nya lafaz ikrar
oleh barisan Kepimpinan
JKM yang baru.

segala kenangan kita bersama
suka,duka hiba tangis tawa
namun kita tetap bersama..

luv u all


video




pendirian?

owh man~!
setiap insan kamil mesti perna merasa
tiba-tiba
jauh di lubuk hati2 nurani ini,
"aku nak jadi apa nie?"

soalan itu kembali terngiang2
di medula oblongata
di hotak ku..

aku nak jadi apa nie?
engineer?
guru?
usahawan?
apa2 pun sebelum melangkah jauh
sementara masih sempat
kautlah seberapa banyak ilmu
insyallah akan ketemu tujuannya~

kadang2 aku pun tak tau nak jadi apa?
hurmm..
kaya?sederhana?bersahaja?
itu hanya mainan dunia
kata ustaz di sekolah ku..

tp yang aku pasti
aku ingin membuat mak dan ayah ku
tersenyum gembira
bersama keluarga,
cucu-cicit nya,
saudara maraku,
kerana aku idamkan keluarga yang bahagia..

betullah kata orang,
duit itu boleh membuat hidup porak peranda,
tapi dengan duit juga boleh mengembirakan kita
kongsi bersama..
senang bersama..


aku berusaha ke saat itu~=)



p/s: owh keluarga bahagia..

2/25/2011

OWH YEAH~!

Hari ini
aku hepi sangat
pasal apa?
sebab aku dah berjaya menyelesaikan
selesaikan apa?
selesaikan game kotak rubik..

hehehe..
salah satu halangan minda..







p/s : saya dah berjaya..anda?

2/23/2011

pilihan raya Kampus-?

yeah~!
setelah setahun berlalu..
kini PRK dah berlalu~
aku bertanding gak dulu..
tp tidak kesampaian..
kecundang di tengah jalan..
tp xpa..ada hikmah disebaliq itU..

kali ni..
aku menolong salah seoRang sahabat ku
saudari Siti Naimah Bt Mohamed Lotfi

menjadi Jentera Dia mmg Best~

poster, kempen, rapat umum,perang saraf..
best~!
valueable experienCe~
hepi sgt..
yeah~calon kami menang..~yeah~!


our latest yB
PERang Poster Kat arked2..
Giant Perang Poster.. UNDI NAIMAH =)



p/s ; menanti naemah belanja makan =)


2/16/2011

My New White Horsey~



yeah~
white horsey aku dah berubah~
selama ni agak manja2..~
just jalan2 kat utm jak~
kali ni aku bawak jalan 250KM~!!
ke Gunug Belumut Kluang~
sempena cuti2 SMV-Belumut
wow~!!

white Horsey Aku dah BALIGH~!
bagUUUss~!!
me with Ma White Horsey~!!
With classmate on 'cuti2 Smv-Belumut'


p/s; yeah~meter dah tinted gelap..stylo~!


2/14/2011

VAlentiNe's day..?

errr??


ZZzzz...









p/s; xde maknanya.. i hari2 sayang mak, kakak, dan kawan2 gadis yg comel2 sahaja..luv u all~

2/11/2011

rinDUU~!

mama ,

papa ,

sisters ,

sabah ,

old friends ,


I Misz U~



p/s; camna la korang skg?

2/09/2011

Cedera?

yeah~kaki aku terseliuh dhn teruknya ketika
asyik leka bermain futsal~!

thanx to my pren chenen diatas kecederaan ini..
sakit wooo~! T_T

p/s; sakit die tuhan jek yg tahu~huhuhu~

2/07/2011

biodiesel?


huargghh~
lab 4 mmg best sbb
  1. tempoh de 1 bulan
  2. plan sendirik
  3. sgt mencabar dan menguji minda dan sanubari~..

okeh..lab 1st aku adalah mengkaji enjin diesel secara mendalam..
in order to do dat, group kitaorang kene buat bahan api bio-diesel sendiri..
nak compare perfomance antara bio-diesel dan diesel..

kat sini.. aku nak show cara2 senang nak buat bio-diesel kat rumah..

bahan2 yg diperlukan;
  1. minyak masak (canola oil- apa2 pon boleh, tp kiteorg pilih canola oil)
  2. potasium hidroksida
  3. methanol(keluarga alkohol) secukup rasa
cara nak buat bendalah ni ialah;


semua bahan diadunsebati menggunakan mixer..cam nak buat kek la..


then..hasilnya, ada 2 layer terbentuk nanti..yag kat atas our biodiesel, dan yg kat bawah adalah lemak2 sejati..hahaha..

pastu biodiesel akan dicampur dengan 80% of diesel untuk diuji
ke dalam enjin diesel..


p/s: kekangan bajet utk beli fuel injektor memaksa kami memakai campuran 20% bio dan 80%diesel..hehehe



2/03/2011

aku, banting dan masa2 lampau~!

aku dah ada kat banting...
hepi CNY kepada semua member2 chinese..
gong xi fatt chai eberibodi yeah~!..
cuti CNY ada 1 minggu, tatau nak pegi mana,

then terlintas di hati nak balik rumah mak cik kesayangan aku
mak cik yang berhijrah masa aku kecik2..
aku dulu kat sabah, selalu stay2 pagan di rumah makcik aku ni
tp masa aku umur 9 ka 10 (xhengat)..
makcik aku berhijrah ke semenanjung~!

huhuhu.. Sedih..T_T..

ada apa dengan mak cik aku nie?
tah la..aku rasa selesa wif them(during kecik la)
skg dah besar..
dah rasa selesa kat mana2..

pasal level adaptability dah hebat kan.. (chewah)

papa pun..aku kat sini ada tujuan yg khusus..
aku nak menziarah kubur makcik aku yang satu lg..

my one of feveret aunti gak yang terdekat...
de meninggal kan kami semua masa raya aidilfitri yg lepas (2010)
im sorry makcik, anca x sempat memberi makcik kesenangan..
belum pernah merasa kesenangan..huhuhuT_T

time tu aku blur,buntu sgt2 ..
xdapat tukar tiket flight pegi KLIA..
huhhu..pa bley buat..T_T..
tabah syak la..

yeah..papapun bersama family remind me
how hard life is,
kalu aku dah lupa diri ka atau apa,
my family life gak still as a reminder aku,
yg banyak keja lg x setel,
bnyak lg aku nak cover...
so skg ni aku tgh motivated ni..


banting kat SG emas la..my 2nd house..gegegemy one of cutest niece..hehehe..isabella

gong xi fatt chai at jusco bukit tinggi..oh yeah~!


p/s: tanya..tanya..tanya..