1/28/2011

NOW I KNOW

NOW i kNow...

We don'T Love Because we Thrust,


but,

We thRust BecauSe We loVe....



p/s: if we love each other more, there wouldnt be a problem...

1/27/2011

mood rite now~

27/01/2011
11:58pm




~SAD~





2NE1- its hurt
video




p/s: noumu apa, apa apa....



argh~!

PENAAATTT NYA~!!!!!!


tp standard la..


kata Nak JAdi ENGINEER~!!!!!


fighting~!



p/s: kalau nak berjaya dalam hidup, tanya diri sendiri, nak berjaya x?

1/26/2011

makan~makan~makan~

MAKAN2 TP PENGURUSAN MAC's~!

Janji dah ditabur,
Aku menunaikanye~
TQ guys for helping me~!
Thanx a lot guys~!!
























































































































1/25/2011

I Need 2 Change~?

I neeD to Change

I do need To change

I must do Need to change

childish => mature

crazy => normal

Playful => serious

I need to chanGe this!!!

anD after that Girls Never Being aShamed to be With ME~!!!!!!!!





p/s : berubah kepada lebih baik bukan satu kesalahan,tanya pada siapa, tanya pada diri sendiri yang suka menjadi juri,like to judges others~=)

Electric~Electric~Electric

Electric~Electric~Electric?

semua orang dah maklum potensi kenderaan Electric kann? selidik punya selidik, aku pon musti kena learn benda ni pasal ni ada kaitan ngan future work aku. mesti semua tertanya2, macam mana la dengan electric satu volt bleh gerakkan kereta yang berat..heheh~..senang jek..konsep litar yang agak simple tetapi rumit gak ah nak paham bende nie..insyallah boleh~



contoh salah satu wiring system utk EV~kalo xpaham, g ketuk bilik member yg amek kos elektric..


overview electric car schematic



mudah jek..cuma plug in, dan tekan suis~hahaha


Proton pon ade kuar EV gak..UTM-proton collabration..proud of UTM.. Proud to my lect, Prof Azman (MAZA)



p/s:after this aku pun nak try wat gak alah...anda?


1/24/2011

People's Dream Car~?

dikala bosan2, sambil mendengar lagu "bila bunga di petik orang- sejati", ilham datang tanpa diundang lalu mengambil papan LK then lakar2..sketch punye sketch, akhirnya dapat lah kereta anca1~hehehe..sape tahu ini kereta idaman manusia? hehehe

"anca1"~fulamak~!




agak2..leh fight kete lotus ni x?hahahaha

p/s : sape nak beli design nie, tanya pada aku k~=)

New Way~!

try nak berblog ttg diri aku la..slama ni penuh tanda tanya, kali ni tanya dan jawab je lah~

a) ko siapa?
-suriansah Abd Latif/anca/ancakun/suri





b) dah ade awek blom?
-xde lagi, baru calon..awek ni sms aku suh de bagi time tuk pikir..

(hahaha..gurau jek..opkos la single..)

d) About urself?
-22 tahun (2011),BUGIS, hitam manis,SABAH, bong
su, makanan peveret semua jenis masakan yg ader tauhu, pemalu (err??), kacak (dikalangan lelaki hodoh), friendly (terutamanya with gadis2..), ciri2 kelakian yang mantap (hahaha), dsb..



c)harta duniawi yg ko ade?
  • laptop compaq presario CQ45
  • White horsey (JMJ3945)
  • printer canon MP198
  • Handset Norkia 1200, C6






e)skg kat mana? wat apa?
- skg belajar kat UTM,amek kos meki auto..insyallah abes mid 2012..

p/s : tanya pada siapa? pada mereka yang mempunyai jawapan2 tersendiri~!

1/11/2011

2011- antara Aku dan Cita Azam ku-

2011
datang mengetuk pintu
memberi salam
bertanya apa azam cita mu?

2011
365 hari
12 bulan
bertanya apa perancangan mu?

2011
cita bertanya,
mampukah kau capai aku?
azam bertanya,
adakah baru ataupun masih di takuk yang lama?

2011
kepala terhantuk baru nak berdiri,
mencari konklusi
apakah yang nak dicari
dalam tahun ini

2011
muncul selepas 2010
banyak kenangan
berlalu tapi sentiasa berlegar
di layar2 pikiran aku

2011
azam : ingin menjadi lebih baik dari yang sebelumnya
cita2 : masih sama, ingin menjadi insan yg berjaya di dunia mahupun diakhirat sana
plan : plan A, plan B, plan C, plan D ..dsb..asal mencapai yg dicita

2011
aku datang~!